IGP Trainen

Wilt u IGP gaan trainen? Dan bent u hoogstwaarschijnlijk al aan het orienteren geweest wat dat precies inhoudt, wat voor type hond u hiervoor wilt hebben of reeds heeft en of het is toegestaan met deze hond IGP te gaan trainen.

Heeft u de keuze gemaakt om de stap naar een IGP certificaat te gaan zetten. dan is het belangrijk om er bewust van te zijn dat dit heel erg veel tijd en inzet kost. U zult fouten maken, de hond zal fouten maken en zelfs een begeleider kan nog altijd veel leren tijdens een training en maakt ook fouten. Maar als u doorzet en er helemaal voor gaat, dan is de kans groot dat u met uw trouwe viervoeter een geweldige prestatie kunt neerzetten.

Aangezien niet iedereen hetzelfde is wil de een een examen doen en lekker trainen, waar de ander ambitieus is en richting de wedstrijden wil gaan trainen. Het zal allemaal afhankelijk zijn van uw inzet, die van de vereniging en de hond waarmee u traint. Heeft u zich nog helemaal niet georienteerd op wat IGP precies inhoudt, dan is het verstandig hier even wat onderzoek naar te doen Uiteraar mag u ook een email sturen naar onderstaand email adres.


Plezier staat voorop

Persoonlijk ben ik van mening dat het plezier in het aanleren van het IGP ‘kunstje’ voorop moet staan, uiteraard mag dit uiterst serieus, maar emotie is een belangrijke factor in de hondentraining en zoals de meeste onder ons hoeft u er niet van te leven. Er is de afgelopen jaren ontzettend veel veranderd in binnen de hondensport en echt niet alles wordt op harde hand aangeleerd, zoals het beeld van vroeger vaak wordt neergezet. Wij trainen vanuit het principe dat u plezier wilt hebben met uw hond, hem iets wilt bijleren en dit alles op een positieve manier.


Ook uw hond is een optimist en een oppertunist, die echt niet voor uw blauwe ogen aan het werk zal gaan, maar puur en alleen met de bedoeling er zelf beter van te worden. Wellicht voor sommige onder ons een hele teleurstelling, maar het is nou eenmaal niet anders….

Dit betekend echter wel dat u deze karaktereigenschap kunt benutten om op een leuke manier uw hond volledig af te richten zoals u dat wilt.


Ik hoor een aantal van de hondensporters die de ‘’oude’’ tijden hebben gekend al denken: Als hij het alleen doet om er zelf beter van te worden waarom heb ik het dan voor elkaar gekregen met een prikband en corrigeren? Logische de hond probeerd een correctie te voorkomen en er dus beter van te worden……….. Inderdaad zo werd er in het verleden zeker niet over gedacht!


Ondanks dat wij positief trainen zal er altijd een moment worden ingebouwd waarop een hond ook een vorm van plicht moet kennen, want zo blijkt in de ervaring als u buiten loopt zijn er wel eens momenten dat de hond iets anders dan u leuker vindt en dan raad u het al, hij luisterd niet want wordt er niet beter van……. genoeg stof waar men het nog uren over kan en zal hebben als u bij ons een curus gaat volgen.


Veel tijd en inzet HEEL VEEL!


Wij zijn bereid samen met een aantal hondensporters, begeleiders, pakwerkers en noem maar op veel energie en tijd in u en uw hond te steken, maar dan vragen we van u hetzelfde. Wij trainen onder andere op dinsdag avond en zaterdag, maar vergeet niet dat het trainen van uw hond een fulltime taak is.


INDIVIDUELE BEGELEIDING

U kunt bij ons trainen onder in dividuele begeleiding, wij zijn van mening dat u op een lijn met zitten met degene met wie u gaat trainen en er een goed gevoel bij moet hebben. Wilt u langskomen geef dat van tevoren altijd even aan via onderstaande contactgegevens:


r.vorstermans@gmail.com

Aangezien wij veel vragen krijgen over de kosten van de IGP cursus hieronder een overzicht:


prijzen individuele lessen 2020:

 Pakket 1:  10 lessen   115,-

Pakket 2:  20 lessen    200,-

Indien na deze pakketten zal bij wederzijds goedvinden verder getraind worden met reguliere trainingen, het trainingsgeld bedrag dan 50 euro per kwartaal.